یکشنبه ۱ آذر ۱۳۹۴ - ۱۱:۰۰

جایگاه هنر انقلاب در سینمای ایران/۵

سیدزاده: مسئولان فرهنگی باید بطور قانونی پاسخگوی رهبری باشند/ شیوه غربی ها عرصه هنر را فراگرفته است

سید سعید سید زاده

سینماپرس: سیدسعید سیدزاده تهیه کننده سینما در رابطه با جایگاه هنر انقلاب در امروز سینمای ایران گفت: ایجاد خط مشی و راهبری فرهنگ و هنر در ایران اسلامی اگرچه توسط مقام معظم رهبری صورت میگیرد اما در عمل نیز دولت باید بطور رسمی و قانونی پاسخگوی ایشان باشند. بی شک پایداری معظم له در جایگاه ولی فقیه موجب ثبات فرهنگی کشور خواهد شد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «شب به خیر فرمانده» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: ریشه هنر جز ذات حق تعالی نیست و هنر منبعث از ذات کردگار یکتا است؛ از این رو هر حکومت دینی می بایست توجه ویژه ای نسبت به مسائل دینی و مذهبی در حوزه آثار فرهنگی و هنری خود داشته باشد که جمهوری اسلامی ایران هم از این قاعده مستثنی نیست.

وی سپس با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری باید تنها شخصی باشند که حوزه فرهنگی را در کشور راهبری کنند اظهار داشت: باید سیاست گذاری جدیدی در کشور به وجود بیاید که دولت ها  بطور دقیق و در عمل در حوزه فرهنگ تنها مجری نظرات و دستورات مقام معظم رهبری باشند و هرگونه تخطی و دوری کردن از نظرات ایشان جرم محسوب شده و دادگاه انقلاب به آن رسیدگی کند تا به این شیوه بتوانیم هنر و فرهنگ خود را از سایر کشورهای جهان متمایز کرده و از سوی دیگر نگذاریم برخی از مدیران فرهنگی بتوانند با فرهنگ انقلابی بازی کنند!

سیدزاده سپس از لزوم آموزش هنر به شیوه ایرانی-اسلامی به فیلمسازان جوان به عنوان یکی دیگر از نکاتی که می توان با آن موجبات رشد و احیای هنر انقلاب در کشور را فراهم آورد اشاره کرد و گفت: متأسفانه در حال حاضر شرایط و امکانی برای فیلمسازان جوان ما فراهم نیست که بتوانند با شیوه ها و متدهای خاص ایرانی و اسلامی آموزش ببینند تا در آینده آثاری در راستای اهداف انقلاب اسلامی تولید کنند؛ آنچه که جوانان ما در دانشگاه ها و آموزشگاه ها یاد می گیرند همان شیوه های غربی است که به هیچ عنوان برای سینمای ما خوب نیست و ما باید شیوه جدیدی را در کشور خود به وجود بیاوریم و بر اساس آن نیروهای آینده سینما را تربیت کنیم.

این تهیه کننده سینما ادامه داد: متأسفانه بزرگترین مشکل ما در کشور این است که در تمامی زمینه ها حتی در زمینه های اقتصادی از کشورهای غربی الگو برداری می کنیم و به خودمان باور نداریم؛ این در حالی است که کشور ما خود به وجود آورنده مبحث اقتصاد اسلامی است و حتی این رشته نیز در دانشگاه ها تدریس می شود اما با این همه همچنان ما پیرو خط مشی غربی ها هستیم!

تهیه کننده فیلم سینمایی «خداحافظ رفیق» خاطرنشان کرد: در حال حاضر اغلب مدیران و سرمایه گذاران فرهنگی در کشور ما بازاری شده اند و به پول می اندیشند! همین امر باعث شده تا آن ها به فکر هیچ تلاشی برای احیای هنر انقلاب اسلامی نیفتند و تنها حواس شان به تولید آثاری باشد که بتواند در داخل و خارج از کشور برای آن ها پول سازی کند! از همین رو است که تأکید می کنم اداره فرهنگ و هنر انقلاب باید به دست اهلش باشد و با صراحت تکرار می کنم که جز شخص مقام معظم رهبری کسی نمی تواند موجبات رشد هنر انقلاب را در کشور فراهم آورد.

وی افزود: این بدان معنا نیست که ما بگوییم مدیران سینمایی از جمله آقای ایوبی انسان های متعهدی نیستند؛ بلکه بدان معنا است که به دلیل آنکه دولت ها هر ۴ سال یک بار عوض می شوند سلیقه های مدیران گوناگون باعث شده تا سینما و هنر و فرهنگ ما دچار یک تزلزل عجیب بشود چرا که مدیران طی یک دوره ۴ ساله نمی توانند برای فرهنگ کشور چندان کار مهمی انجام دهند، از این رو ما نیاز به یک هدایت گر خوب در زمینه فرهنگ داریم که در حال حاضر جز شخص مقام معظم رهبری هیچ کس دیگری شایستگی این سکان داری و هدایت را ندارد.

تهیه کننده فیلم سینمایی «زیباتر از زندگی» در بخش دیگری از این گفتگو با یادآوری چگونگی شکل گرفتن «هنر انقلاب» گفت: پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی نیروهای مردمی که جوانان به صورت ویژه ای در میان آن ها دیده می شدند از جای جای میهن اسلامی دور هم جمع شدند و یک محفل به نام «حوزه هنری» را تشکیل دادند که در آن نگاه دینی و اسلامی وجود داشت و آن ها با نگاه های اندیشمندانه و داشتن دغدغه های الهی شروع به تولید آثار بسیار خوبی کردند که خیلی زود با پیشرفت همراه شد و توانست جایگاه خوبی نه تنها در میان آحاد مردم در کشور که در سطح دنیا پیدا کند.

سیدزاده در خاتمه این گفتگو افزود: اما متأسفانه به دلیل چشم و هم چشمی و نگاه نابخردانه به کشورهای غربی، مدیران فرهنگی پس از مدتی خودی ها را پس زدند و هنرمندانی را که متعهدانه در راستای اهداف و آرمان های انقلابی و اسلامی کار می کردند را از رده خارج کرده و در عوض از نیروهایی حمایت کردند که به شیوه های غربی در سینما و سایر رشته ها و حوزه های هنری فعالیت می کردند و همین باعث شد که هنر انقلاب در همان ریشه خشک شده و کسی به آن اهمیتی ندهد.

نظرات

  • رضا ۱۳۹۴/۰۹/۰۱ - ۲۳:۵۱
    0 0
    می دانم درج نمی شود اما می نویسم: جای تاسفه که این جملات را بشنویم درحالیکه می دانیم فیلم سینمایی برای شهدا و ارج نهادن به آنان می سازیم اما عوامل ساخت فیلم برای اینکه حوصله آنها سر رفته در خارج لوکشین جشن می گیرند و همه نوع تفریحات غیرحلال را هم استفاده می کنند و مدیران پروژه وقتی متوجه می شوند عکس العمل نشان نمی دهند . اینکه هنرپیشه نقش شهید از ساعت 12 شب تا صبح خارج ازشهرمحل اقامت به تفریحات ناسالم خود ادامه می دهد و صبح با چهره ای خسته توان حضور درصحنه را ندارد و بخاطرش تمام برنامه ریزی گروه عوض میشود و تهیه کننده به این ماجراها عکس العمل نشان ندهد. اینکه مال بیت المال را با سوء مدیریت خرج کنیم و نتیجه نه تنها درشان شهید نیست بلکه مایه آبرو ریزی هم میشود. اینکه حق برخی ازآدمها را پایمان کنیم و فقط شعار دهیم .... مقام معظم رهبری هیچ گاه از چنین فرصتهای فرهنگی که بوی انقلاب و اسلام ندارد دفاع نمی کند و ما هم به ظاهر پشت حرفهای ایشان خودمان را پنهان می کنیم .... فقط ریا و تظاهراست.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.